Wednesday, May 19, 2010

~ **Quotes of the day** ~


When there is a girl who don't cry anymore,
It's not because she's Heartless,
But because she was so hurt,
She can't Feel anymore..


Thursday, April 22, 2010

2 more days be4 submit literature coursework..







Akhirnyer.. dh nk smpai ke-akhir jgak coursework journey aku nih.. x sabor rase ati.. bkan ati actually.. x sabor rase perut nk dok makan seafood kt Bagan.. hak3.. kpd sume.. jgn jealous lak.. nk wat cmne.. kalo x diri sndiri yg reward diri kte... sape lg nk reward..

sbb coursework nih.. 2 bulan aku n member2 aku x tido.. mcd tu dh jd umah ke-2 ktorg dh (sbb mcd bkak 24 hours.. so leh study sane).. level 1 kt HELP Residence ni pun dh cm bilik ktorg jer.. skang ni.. dh bnyk gler ktorg dak2 literature yg study kt level 1 kwn ngan dak negare len.. rapat gler ngan diorg.. rase aman dunia.. WORLD PEACE =) .. ktorg kwn ngan dak2 Indon (cun2.. cm plakon), ngan dak Mauritius, ngan Iran (ensem2), ngan Sabahan, Sarawakian, India, Nigeria, Korea (cute2), Beijing.. hak3.. mcm2 lg..


coursework ktorg nih cm exam laa tok sem ni for literature.. so mmg pulun gler2.. kene wat sal Shakespeare nyer "Much Ado About Nothing" & "Othello".. explore, analyse & critique.. 2500 words.. but aku mmg prob sket.. smpai skang exceed word count.. xpelah.. ti edit laa.. pendek kate, dari aku ske Shakespeare mase skolah dulu.. trus aku rase nak gali jer kubur dier.. merana idup aku dibuatnyer..

pape pun.. rase lega laa dh nk abes ni.. cuak tu mmg ade.. yolah.. senior2 before ni coursework laa yg pull down diorg nyer marks.. tp pape pun dh wat yg t'baik.. hopefully xyah re-submit coursework sem 4 ti.. ckuplah sem ni.. huhuhu.. pape pun.. still respect laa Shakespeare.. tp lg ske BAGAN SEAFOOD RESTAURANT (ade kene ngene ke??) hehehe.. x sabor dh.. dh siap check website dier gi.. trime kasih laa kpd kwn kelas aku yg bakal m'bawa kami ke sana ti ye.. dh countdown dh ni tok jumaat dpn nih.. huhuhu.. sodapnyer~

Monday, April 19, 2010

~Selamat Pengantin Baru~


hak3.. ensem x pakcik ni?? ni laa suami aku.. ktorg bru jer nikah tadi.. blk kelas td trus gi pejabat tok kadi.. hak3.. sume kt blakang tu sedare n kwn2 rapat yg dtg knduri.. so kpd sume.. sila ucapkn "selamat pengantin baru" kt kami ye (jgn ucap jer.. hulur2 laa pape sket..). hak3.. dh2.. x sggup aku nk ngarut gi..

nway, kpd sume follower aku (2 org jer pun).. jgn cemas.. ni pic 3 thn lps.. kt skolah jer pun.. saje jer aku dok amik pic ngan pakcik ni.. penat dier pkai smart2, xde sape nk amik gmbor dier.. hehehe..

mase ni ade sambutan hari raye kt skolah.. pastu ajak skali old folks b'dekatan tok join.. bek kan skolah aku.. bese laa.. dak2 nyer pun bek2 gak.. hak3.. pendek kate laa.. kalo pakcik ni billionaire laa.. dh lame aku ajak tkar cincin jer ngan dier.. tol2 gi pejabat kadi.. hak3.. malangnyer sbb dier bkan billionaire, aku anggap pakcik ni cm ayah2 jer laa.. keh3..

ok lah.. saje jer pun nk wat havoc.. hak3.. dgn ni aku akhiri havoc ni ngan salam~

Cite Lame Lg... hehehe..






Sorry laa kpd sume coz bru jer lg aku wat blog ni.. so.. utk menambahkn data2 blog aku.. aku kene laa cite bnde2 yg dh lps.. xtau actually blog ni kte ptut tulis pe.. men hentam saja.. hak3.. saje gatal nk ade blog gak.. rase canggih lak.. hehehe.. bosan x bosan.. like i care~

ok2.. stop mukadimah.. ni nk ce sal kt skolah dlu.. memandangkn sume follower aku dh tau aku skolah pe dlu.. so xyah laa aku gtau lg.. tp tetibe rase nk gtau gak laa.. ok2.. aku dlu Sekolah Seri Puteri Cyberjaya (SSP). aku ingat skolah aku dh ckup famous laa.. tetibe masuk uni ni.. room8 aku pun xpenah dgr.. hak3.. nmpknyer x ckup famous kot.. XD

di sanalah aku idup dari f1-f5.. mmg leh kte mostly kt sane jer lah.. blk umah ble cuti2 pnjg & cuti pnjg tu pun di pendekkn.. tp x kesah laa.. asal aku bahagia ngan band aku.. owh ye.. x ckp lak td.. aku ni dak Band SP Winds.. boleh laa dikatakn band ktorg ni terer laa gak.. bkan gak actually mmg terer pun.. cume well.. bese laa.. sume yg slalu kt atas mmg akan rase gak dok bwh kadang2.. tp pastu ko!!!!!!!!!! Hah.. trus climb yg the highest trus.. hehehe.. begitulah kehebatan band aku.. google jer lah.. kompem ade nyer kt wiki.. punyelah hebatkn?? hak3.. dh2.. mak aku ckp x elok bongkak2.. ckup2lah tu..

dulu kt band aku ni dak percussion.. so mmg pekak sket laa skang ni.. tu laa.. kpd dak2 kelas aku, especially nishanti & paan (slalu gelakkn aku coz aku slalu slh dgr..sob3..), sbb ni laa aku pekak sket kot.. hak3.. tp pape pun ati aku baek.. (ade kene ngene x??).. hehehe.. sebenornyer.. aku rindu gak kt band.. rindu gler kot kt dak2 aku sume.. nk men instrument lg laa rindu gler.. malangnyer, stick aku kt umah jd pekasam jer.. dh lame gler x practice.. xtau pe dh jd ngan roll, triplet & double stroke aku dh..

tp xpelah... kalo aku ni mmg gifted leh jer men walopun x practice kn.. hak3.. ti laa aku try.. pape pun.. aku dh b'tekad.. exam x exam.. 1 mei ni kalo aku masih idup aku nak gak gi concert band aku ti.. "biarpun jaoh gunungku daki, akan tetap juga aku smpai ke ssp".. hak3.. dgn ini aku akhiri citeku ni dgn salam~

Sunday, April 18, 2010

my one and only nephew...

video Ni laa dier.. anak buah sorang aku.. ni mase dier kecik.. nampak baek ajer.. mmg baek pun.. tp ntah nape ngan aku jer dier x bek sket.. dari baby.. hak3.. aku bukan nak bongkak ke apa.. tp memang kebenaran yg aku ade daya tarikan kt budak2.. baby yg bukan sedara aku pun leh benti nangis kalo aku pegang.. yg darah daging ni haa laa problem sket..

Tapi, bila dier ni makin besor (skang dh 3 thn).. dah ok laa ngan aku.. siap rindu2 lagi kalo aku x balik umah lame2.. hak3.. maybe dulu kecik2 dier ego kot.. saje xnk ngaku t'pikat ngan charm aku.. hak3..

Satu laa.. sebab dak ni banyak kali gak laa aku sedih.. sume pun dok sayang dier.. smpai aku yg slalu d'persalahkn kalo pape.. kasi contoh cite sedih laa ek:-
  1. dulu, mase aku f5.. hari tu hari ibu, nak laa tepon mak aku tok wish.. dak SBP kn xleh bwk handset(esp. skolah aku.. mmg merane idup kalo bwk) + aku pun xde phone gak mase tu (family tradition, handset leh de lps abes f5 jer).. pastu, ngan duit syiling 30 sen yg aku de.. aku call la mak aku.. call sakli="mak tgh susukn kalip laa ca, jap gi ye".. call lg skali="jap ca, kalip tgh nangis".. yg kali ke-3.. mmg aku x bergenang dh.. trus jer ckp "Happy Mother's Day" be4 mak aku ckp pape.. pastu duit pun abes n putus laa conversation.. seb bek sempat ucap.. sdeh gler mase tu..
to be continue laa~ bnyk sgt.. tp sekian sahaja cerita mengenai anak buahku yg sorang ni.. hope sangat aku bakal dpt anak buah lagi.. so xde laa sume dok manjakn sangat dier ni.. tp pape pun.. skang hubungan kami dh baik laa.. mungkin dier dh insaf besar2 ni.. 3 thn lebih dh pun umurnyer skang.. bulan 5 ni masuk 4 thn.. hehehe.. till fingers meet keyboard again~

~My Family~


ni laa family aku..
tp xckup ni.. memandangkan big bro aku dh berumah tangga~biarkan mereka bersama keluarga mereka.. family aku kecik jer.. ada mak, abah, along(xde dlm pic), angah, bami & aku.. tp dh besor sket laa skang>>

skang aku de sorg anak buah yg kejam.. hak3.. xsgt laa skang ni.. dh besor2 sket ni dier dh bek sket ngan aku.. kalo x tu.... ish3.. to be continue laa~

aku ni name jer melayu.. tp xtau laa tulen ke tak.. sbb mak aku kacuk india yg mmg kt India sane.. ayah aku lak gabungan minang malaysia & minang sumatera.. so aku pun xtau laa skang ni aku dikira melayu ke x.. anggap jer laa melayu kan.. tapi yg best nyer tu.. parents ktorg mmg xnmpk ade mke kacuk pun kn?? especially mak aku.. lgsung xde mke india..

Anak2 parents aku laa yg bnyk org kte kacuk (gen trun kt anak lebih kot.. keh3..), dulu along aku diorg kte cm org nepal, kakak aku kwn2 dier kte cm kacuk arab, bami mmg gi ne2 org ckp anak bangla[hak3.. sorry bi ;) ]... and aku lak.. mcm2 pelakon hindustan ade kt mke aku.. keh3..
eh btol laa!! x tipu.. kecik2 dlu org ckp aku cm kajol, dh besor2 ni cm aishwarya rai lak.. hak3..

pendek kate.. aku laa yg plg bnyk gen mak aku kot.. tu jer lah mengenai family aku..